KYK taahhütname onayı yaparken dikkat edilmesi gerekenler: Adım adım KYK taahhütname onayı

Teknoman

İstekli Okur
Adım adım KYK taahhütname onayı: KYK taahhütname onayı yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvurusu sonuçları ardından taahhütname onayı süreci gündem oldu. Bakanlığın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan duyuru sonrasında, KYK burs taahhütname onaylamaları için harekete geçildi.

M0Hb9lOGpkmhHZBjxmafow.jpg

2025-2026 eğitim öğretim yılı için yurt başvuru sonuçları açıklandı. Yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin, yurtlarda barınabilmesi için kayıt işlemlerini tamamlaması gerekiyor. Kayıt işlemleri, ilk kayıt ücretinin ödenmesi ve e-Devlet’te yer alan taahhütnamenin onaylanmasından oluşuyor.
ZpnOeOKVOkezWmrNnhFWGQ.jpg

Öğrenciler ilk kayıt ücretini ödedikten sonra e-Devlet’te yer alan taahhütnameyi onaylayarak yurt kayıt işlemini tamamlamış oluyor. Süresi içerisinde kaydını tamamlamayan öğrencilerin yurt hakkı geçersiz sayılacağı için yurtlarda barınmak isteyen öğrencilerin bu süreyi kaçırmaması önem taşıyor.
MAhJukMT4k6wQka5hpwCHA.jpg

KYK taahhütname onayı, devlet yurtlarına (KYK) yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin, yurt hakkını kaybetmemek için dijital ortamda yaptığı bir onay işlemidir. Bu işlem, e-Devlet üzerinden yapılır ve kesin kayıt niteliği taşır. Aşağıda süreci adım adım bulabilirsiniz:
4nZE6LmqP0OTIOra2_Bahg.jpg

Adım Adım KYK Taahhütname Onayı1. E-Devlet’e Girişturkiye.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizle giriş yapın.Henüz şifreniz yoksa PTT’den temin edebilirsiniz.2. KYK Hizmetine UlaşmaArama çubuğuna “Yurt Taahhütname Onayı” yazın.“Gençlik ve Spor Bakanlığı – Yurt Taahhütname Onayı” hizmetine tıklayın.3. Bilgilerinizi Kontrol EtmeSistem otomatik olarak ad, soyad, okul, yerleştiğiniz yurt bilgilerini getirir.Adres, okul, bölüm bilgilerinizin doğru olduğundan emin olun.4. OnaylamaTaahhütname metnini dikkatle okuyun."Okudum, kabul ediyorum" seçeneğini işaretleyin.Onayla butonuna basın.

Okumaya devam et...