POMEM başvurularında son durum: 33.Dönem Polislik Sınavı başvuruları ne zaman?

Teknoman

İstekli Okur
33.Dönem Polislik Sınavı başvuruları ne zaman? POMEM başvurularında son durum

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından düzenlenen Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) 33. Dönem polislik sınavı başvuruları için geri sayım başladı. Emniyet teşkilatına katılmak isteyen adaylar için büyük fırsat olan bu sınavın başvuru tarihleri ve şartları merak ediliyor. Güvenlik güçlerine katılma hayali kuran gençler, 33. Dönem POMEM başvurularını kaçırmamak için hazırlıklarını tamamlamaya başladı.

VGFMegJFnkOs-oYHtlKZIg.jpg

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) 33. Dönem polislik sınavı başvuruları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Adaylar, emniyet teşkilatına katılma şansını yakalayacakları bu sınav için başvuru tarihlerini ve şartlarını merakla araştırıyor.
e3ffyG_njEWgAS8Q2htQUA.jpg

32. dönem POMEM alımları 14 Temmuz 2025 tarihinde sonuçlandı ve ön başvurular, 21 Kasım tarihinde e-Devlet üzerinden alınmaya başlanmıştı. Bir önceki 31. dönem başvuruları ise 4 Nisan'da başlamıştı. 33. dönem POMEM sürecinin de Kasım ayı itibarıyla başlaması bekleniyor.
i9EijCE30kKOWMiH8YqmNA.jpg

Dönem POMEM başvurusunda bulunmak isteyen adayların T.C. vatandaşı olması, belirlenen yaş aralığında bulunması, eğitim şartlarını taşıması ve sağlık ile fiziki yeterlilik kriterlerini sağlaması gerekiyor. Ayrıca adaylar, başvuru esnasında gerekli belgeleri eksiksiz sunmalı ve başvuru formunu dikkatlice doldurmalıdır.
-ZW4LLlG7kO2Mzs2rJGWrQ.jpg

Başvurusu kabul edilen adaylar, yazılı sınav, fiziki yeterlilik testi ve mülakat aşamalarından geçecek. Başarı gösterenler POMEM’e kabul edilerek polis meslek eğitimine başlayacak.POMEM 33. Dönem başvuru tarihleri ve şartları hakkında tüm gelişmeler ve detaylar için resmi duyuruların takip edilmesi önem taşıyor.

Okumaya devam et...